Laatste nieuws

6 Tips: Lokaal gevonden worden in Google

6 Tips: lokaal gevonden in Google

In dit artikel beschrijf ik hoe je in slechts 6 stappen beter vindbaar kunt zijn in de lokale zoekresultaten. Dit artikel gaat in op lokale ondernemingen met slechts één vestiging.

Tip 1: Adresgegevens
NAW gegevens staan centraal in lokale vindbaarheid. Daarom is het belangrijk je adresgegevens op je homepage te plaatsen. Bij voorkeur plaats je je adresgegevens op iedere pagina, dat kan gemakkelijk in  bijvoorbeeld de footer of de sidebar van je website.

Zorg ervoor dat je NAW gegevens uit tekst bestaan, dat wil zeggen, maak er geen afbeelding van! Daarnaast kun je gebruik maken van Schema.org, zodat zoekmachines je NAW gegevens ook als zodanig herkennen.

Als laatste onderdeel van deze eerste stap dien je een uniek telefoonnummer te vermelden op je website. Hierin geldt dat een lokaal nummer het beste werkt. Bij voorkeur dus geen 06 of 0900/0800 nummer!

Tip 2: Titles & meta’s
Paginatitels en meta-descriptions hebben binnen lokale zoekresultaten ongeveer hetzelfde effect als binnen de ‘normale’ zoekresultaten. Het is dus zaak je belangrijkste keyword(s) hierin te verwerken.

Neem bijvoorbeeld Frank Wouterse, een aannemer in Utrecht. Zijn huidige resultaat ziet er als volgt uit:

Je ziet dat deze ondernemer al het een en ander aan zijn paginatitels heeft gedaan. Hij heeft zijn belangrijkste keywords ‘aannemer’ en ‘aannemersbedrijf’ in de paginatitel verwerkt, met de plaatsnaam ‘Utrecht’ om het een lokaal karakter te geven. Een goed stramien voor een paginatitel is ‘[bedrijfsnaam] – [keyword] [plaats]’.

Hetzelfde geldt voor de meta-description. Hierin neem je ook je belangrijkste keyword(s) op, maar probeer je je vooral in maximaal 156 karakters te onderscheiden en te vertellen wie of wat je bent en doet. Een voorbeeld van hoe Frank Wouterse dit zou kunnen doen:

Tip 3: Content
Op je homepage vertel je natuurlijk wie je bent, wat je doet en waarom mensen juist voor jou moeten kiezen. Probeer je klanten centraal te stellen tijdens het schrijven van deze tekst, maar let er op dat je ook hierin je keyword(s) en plaatsnaam verwerkt.

Dit doe je voor een of meerdere alinea’s, waarbij je met behulp van h2’s onderscheid maakt tussen de alinea’s. Wanneer mogelijk verwerk je je keyword(s) en plaatsnaam ook in de h2’s.

Tip 4: Google Places / Google+ Local
Lokale vestigingen kon je voorheen claimen en beheren door middel van het Google Places dashboard. Tegenwoordig gebeurt dat in Google+ Local. Belangrijk is volledig te zijn en alles zo veel mogelijk in te vullen. Kleed je Google+ Local pagina ook meteen aan met wat beeldmateriaal. Dit spreekt veel meer aan!

Het is belangrijk dat de bedrijfsgegevens op de Google+ Local pagina overeenkomen met die op je website en feitelijk dus ook met je inschrijving in het KvK register. Daarnaast neem je ook een link op naar de homepage van je website.

Tip 5: Bedrijvengidsen
Het ranken in de lokale zoekresultaten gaat volgens een iets ander principe dan de ‘normale’ zoekresultaten. Naast relevantie en backlinks, spelen citations (vermeldingen van NAW gegevens) een grote rol. Dat is waar bedrijvengidsen om de hoek komen kijken.

Net zoals startpagina’s een eerste gemakkelijke stap zijn om links te krijgen, zijn bedrijvengidsen een eerste stap om meer citations te krijgen. Probeer een aantal goede bedrijvengidsen te vinden en meld je bedrijf aan. Let op dat je ook hier dezelfde NAW gegevens gebruikt als op je website en je Google+ Local pagina.

Tip 6: Linkbuilding
Als laatste stap op weg naar betere lokale vindbaarheid, zijn we aanbeland bij linkbuilding. Voor velen een bekend proces. Ook hier kun je allereerst aan de slag met een aantal relevante startpagina’s, waarna je vooral aan content werkt (zowel intern als extern).

Als lokale ondernemer is het interessant lokale (media) aandacht te krijgen, door bijvoorbeeld interviews te doen, of door een ludieke actie op te zetten. Hoe dan ook, zorg ervoor dat er gelinkt wordt naar je website, maar dat ook de adresgegevens van je bedrijf vermeld worden. Zo krijgt je website meer linkwaarde en heb je tegelijkertijd een citation te pakken!

Bron: Easy

Stuur ons een bericht

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Google, niet meer weg te denken

Google, niet meer weg te denken

In de digitale wereld van vandaag de dag, waar online marketing de koning is, is er één naam die boven alles uitsteekt: Google. Met zijn ongeëvenaarde zoekmachine die maar liefst 92% van de bevolking gebruikt, is Google de heilige graal voor bedrijven die online...

Sneller gevonden worden? Geen probleem

Sneller gevonden worden? Geen probleem

In de overweldigende en drukke digitale wereld van vandaag is het niet genoeg om alleen maar aanwezig te zijn op het web. Je moet opvallen tussen de gigantische massa van websites om de aandacht van je doelgroep te trekken. Voor websites met een beperkt aantal...

Waardevolle webhosting

Waardevolle webhosting

De wereld van webhosting wemelt van goedkope hostingpartijen die in eeuwige strijd staan tegenover kwalitatieve duurdere hostingpartijen staan. Anders gezegd: “Waarom is mijn website weer offline” tegenover “We hebben geen omkijken meer” In deze blog leggen we de...