SSL Certificaat

SSL Certificaat

Onlangs heeft Google aangekondigd dat zij vanaf januari 2017 bezoekers gaan waarschuwingen wanneer zij websites bezoeken die níet “veilig” zijn of niet beveiligd zijn met een SSL-certificaat. In eerste instantie zal er een waarschuwing gegeven worden als je probeert in te loggen op een niet beveiligde website of webshop, maar een niet lange tijd later zal een bezoeker bij elk bezoek aan een niet beveiligde website gewaarschuwd worden. Dit staat natuurlijk niet netjes en onprofessioneel.

Op dit moment worden alle bezoekers van een website geïnformeerd over een website die wél beveiligd is met een SSL-certificaat. Dit is te zien aan het groene slotje of een bedrijfsnaam in de browserbalk. Volgens Google wordt het niet voldoende aangegeven hoe onveilig een website zonder SSL-certificaat is en daarom gaan zij de waarschuwingen inzetten.

Het nut van een SSL-certificaat

Heb jij een website waarop bezoekers contactgegevens, inloggegevens, een mailformulier of bestelling kan invullen of plaatsen? Dan raden wij je sterk aan om je website van een SSL-certificaat te voorzien. Door het gebruik van een SSL-certificaat wordt de verbinding tussen jouw website en de bezoeker versleuteld, waardoor alle gegevens die heen en weer verstuurd worden onderweg niet onderschept kunnen worden door bijvoorbeeld hackers.

Daarnaast draagt een SSL-certificaat bij aan een nog betere vindbaarheid in Google, omdat Google een website die voorzien is van een SSL-certificaat hoger waardeert. Het gebruik van SSL-certificaten zal een zwaardere ranking factor worden. Voor Google krijgt beveiliging van websites een steeds hogere prioriteit. Daarom wil Google websites met een HTTPS (veilige verbinding) belonen.

Wat is HTTPS?

HTTPS beveiligt gegevens met behulp van het Transport Layer Security-protocol (TLS). Gegevens worden versleuteld zodat informatie niet afgeluisterd of gestolen kan worden. Gegevens kunnen tevens niet gewijzigd worden of beschadigd worden zonder dat dit wordt opgemerkt (gegevensintegriteit). Bovendien wordt er geverifieerd dat bezoekers daadwerkelijk met de bedoelde website communiceren. Deze drie beschermingslagen zijn kenmerkend voor TLS.

Wat zijn de kosten?

Ace Pauwr verzorgd SSL Certificaten voor een vast bedrag per jaar. Het is wel een vereiste dat de webhosting door acepauwr.com verzorgd wordt. Meer informatie over een SSL Certificaat of de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

SSL Certificaat voor € 85,- per jaar

 

ssl certificaat

 

Offerte aanvragen