Facebook Advertenties

Adverteer op Facebook en bereik jou doelgroep!

Facebook advertenties

Social Media is vandaag de dag vrijwel onmisbaar. Een nieuwe baan vindt je middels LinkedIn, het nieuws volg je via Twitter en je deelt alles met je vrienden op Facebook. De verschillende sociale media kanalen maken het mogelijk om razendsnel en real time online met de hele wereld te communiceren. Daarin zit tevens de kracht, geen belemmering, een ongekend bereik en de vrijheid om alles te delen. Creëer een online hype of bereik alleen specifiek je doelgroep middels social advertising. Adverteren in de verschillende social mediakanalen biedt als grote voordeel dat je alleen die groep mensen bereikt die met hun profiel of interesses aansluiten bij hetgeen wat jouw organisatie te bieden heeft. Een advertentie over bijvoorbeeld starterswoningen bereikt alleen jongeren tussen 18 en 30 jaar, terwijl een advertentie over trouwjurken alleen wordt getoond aan vrouwen die in het Facebook profiel hebben aangegeven dat ze verloofd zijn. Deze vorm van advertising wordt ook wel ‘audience targeting’ genoemd en is een uiterst effectieve manier van social advertising.

Het gebruik van Facebook advertenties

De bekendste en meeste gebruikte vorm van social advertising is Facebook advertising. Facebook advertising is niets anders als het middels een advertentie of gesponsord bericht onder de aandacht brengen van je boodschap bij je Facebook doelgroep. Dit kan middels de reguliere Facebook advertenties, welke veelal websiteconversies of pagina vind-ik-leuks ten doel hebben en aan de rechterzijde van een Facebookprofiel worden getoond. Maar er zijn binnen Facebook nog een aantal meer advertentie mogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld eveneens mogelijk om een specifiek bericht of evenement op de tijdlijn van een vooraf gedefinieerde doelgroep te plaatsen. Hiermee krijgen naast je huidige ‘volgers’ van je Facebook fanpage eveneens een nieuwe, nog onbekende doelgroep je tijdlijn post te zien. Doelstelling hiermee kan onder andere zijn het vergroten van de (naams)bekendheid of het uitbreiden van de interactie en betrokkenheid bij een paginabericht.

Het gebruik van social media zoals Facebook speelt een steeds belangrijkere rol in de huidige en toekomstige generatie. Mis deze slag niet, start met Facebook advertising en kom in contact met een ‘nieuwe’ potentiële doelgroep.

Adverteren op Google? Bekijk dan onze pagina over Google AdWords

 

facebook advertenties

Offerte aanvragen