Laatste nieuws

Wat is SEO?

Wat is SEO? In één zin definieer ik zoekmachine-optimalisatie of SEO als volgt: SEO is het optimaliseren van websites voor mensen die zoekmachines gebruiken.

 

Zoekmachine-optimalisatie (SEO) is het actief optimaliseren van een website door het verbeteren van interne en externe factoren om het bezoek naar de website op relevante zoekwoorden (keywords of trefwoorden) vanuit zoekmachines te verhogen.

Synoniemen zoekmachine-optimalisatie
(SEO) Synoniemen voor zoekmachine-optimalisatie zijn o.a. Search Engine Optimization, SEO, Search Optimization, Natural Search, Organic Ranking en combinaties en varianten van deze termen.

10 tips voor SEO

1. Bepaal goed zoektermen
Om goed gevonden te worden moet u eerst bepalen waarop je gevonden wilt worden. Om goede zoektermen te bepalen moet je gaan nadenken zoals jouw doelgroep. Op welke zoektermen wordt er door jouw doelgroep gezocht in de zoekmachines?

Om te kijken waar veel op gezocht wordt heeft Google een handige tool, hier is bijvoorbeeld te zien hoeveel maandelijkse zoekopdrachten er zijn naar specifieke zoektermen.

2. Schrijf pagina’s gericht op zoektermen
Neem een aantal zoektermen in je hoofd waar je absoluut op gevonden wilt worden en richt pagina’s in op één specifieke zoekterm per pagina. Op deze manier heb je een
grotere kans om de concurrentie voorbij te stijgen in de zoekresultaten.

Maak je zoektermen lokaal. De kans dat je als bloemenwinkel gevonden wordt door de doelgroep is een stuk groter als je jezelf vindbaar maakt op ‘bloemenwinkel
arnhem’ dan op alleen bloemenwinkel.

Zorg er voor dat u gebruik maakt van het WordPress CMS met een goede SEO tool zodat u uw pagina’s kan controleren op doeltreffendheid en vindbaarheid.

3. Denk na over de URL van je webpagina
Een slechte paginatitel zorgt direct voor een slecht resultaat in de zoekmachines. Als je pagina´s gaat schrijven gericht op bepaalde zoektermen is het dan ook van het grootste belang ook in de URL de zoekterm te plaatsen. Bijvoorbeeld:
www.acepauwr.com/systeembeheer. Dit is één van de eerste onderdelen die de zoekmachines uitlezen. Het kiezen van een goede paginatitel is dan ook van de belangrijkste SEO tips.

4. Geef een afbeelding een logische naam
Als je afbeeldingen gaat plaatsen op je website, denk dan na over de naam van de afbeelding. Ook hierbij is het dus handig om uit te gaan van de zoekterm waarop je graag gevonden wilt worden. Gebruik in de naam van de afbeelding verbindingsstreepjes om woorden te scheiden (gebruik nooit spaties!) en voer een alternatieve tekst in (de zogenaamde alt-tag).

5. Denk na over de pagina titels
De bekendere zoekmachines lezen pagina’s uit zoals de bezoeker dit ook doet. Dit betekend dus dat titels erg van belang zijn als het gaat om vindbaarheid. Zorg dus zeker dat in de titels van de pagina het zoekterm naar voren komt.

6. Zorg voor links naar je website
Door er voor te zorgen dat er links van andere sites naar jouw website toe gaan verhoog je de mogelijkheid om beter gevonden te worden. Er zijn vele websites om je link aan te melden. Wel wordt aangeraden om je link te plaatsen op websites die enigszins aansluiten bij je branche. Welke sites linken naar je website kunt u controleren op The Open Site Explorer. Tip: je kunt zo natuurlijk ook controleren welke websites naar uw concurrent linken, en hier op inspelen!

7. Blijf actief op je website
Voor zowel de zoekmachines als voor jouw bezoekers is het van belang dat je regelmatig nieuwe content op jouw website plaatst. Door dit te doen hebben bezoekers een reden om terug te keren en door wisselende content zien de zoekmachines ook vaker je website verschijnen.

8. Maak delen via Social Media makkelijk
Google is de afgelopen jaren steeds “socialer” geworden. De invloed van social media op SEO is zodoende steedsbelangrijker geworden. Het krijgen van links van Facebook, Twitter, Google plus en andere social media platformendraagt bij positief bij aan de ranking van je website of webshop in Google.

Integreer dus social media knoppen in je website en test ook op welke positie zij het beste werken. Daarbij kan het goed werken om jouw bezoekers te vragen hier gebruik van te maken, veelal verhoogt dat het gebruik ontzettend.

9. Een Google sitemap
Met een Google sitemap (ook wel bekend als XML sitemap) kunnen alle pagina’s van jouw website in één keer bij Google aangemeld worden. Door dit te doen is Google gelijk op de hoogte van al je pagina’s en worden deze dus ook sneller gevonden.

Met een Google sitemap kun je aan de zoekmachine niet alleen vertellen welke pagina’s je site bevat, maar kan je ook een aantal kenmerken meegeven zoals vernieuwingsfrequentie, prioriteit en datum laatste aanpassing.

10. Leer van je bezoekers
Door gebruik te maken van Google Analytics in jouw website kun je precies zien hoe je bezoekers zich gedragen op jouw website. Als veel bezoekers snel je website verlaten is het misschien noodzakelijk om wat te wijzigen in uw website.

Door goed gebruik van Google Analytics kun je de gedragspatronen van de bezoekers van je website doorgronden en op basis hiervan door het doorvoeren van aanpassingen aan je website deze gedragspatronen zelfs sturen.

Bron: www.edwords.nl

Stuur ons een bericht

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

SSL certificaten invloed op SEO en ranking

Google waarschuwt voor websites zonder SSL-certificaat Onlangs heeft Google aangekondigd dat zij vanaf januari 2017 bezoekers gaat waarschuwingen wanneer zij websites bezoeken die níet beveiligd zijn met een SSL-certificaat. In eerste instantie zal er gewaarschuwd...

Google, niet meer weg te denken

In de online wereld van vandaag de dag, waar online marketing de koning is, is er één naam die boven alles uitsteekt: Google. Deze ongeëvenaarde zoekmachine die door maar liefst 92% van de bevolking wordt gebruikt, is een belangrijk platform voor bedrijven die online...