Laatste nieuws

10 Tips: Een zoekmachine vriendelijke website

10 Tips: een zoekmachine vriendelijke website

Door Webbits

Tegenwoordig hangt het succes van een website niet enkel meer af van hoe mooi een site is, maar steeds meer ook van hoe vriendelijk een website voor de zoekmachines is.

Tip 1: Structureer uw website layout zo dat het navigatiemenu onderaan de html code staat, na de eigenlijke tekst van de pagina. Indien onvermijdbaar kan een alternatief zijn om wat tekst die veel keywords (zoektermen) bevat boven de menu code te plaatsen, zodat deze tekst eerst wordt gelezen door de zoekrobots.

Tip 2: Headers worden door zoekrobots belangrijker bevonden dan de andere tekst op de web pagina. Om hier uw voordeel uit te halen, is het belangrijk om uw keywords te gebruiken in de headers op de pagina. Aangezien de header tags (h1, h2, h3, …) nogal groot uitvallen, kan het handig zijn om de stijl voor deze tags aan te passen door middel van Cascading Style Sheets (CSS).

Tip 3: Elke pagina dient een unieke titel en omschrijving te hebben, waarin u de keywords gebruikt om de pagina inhoud te beschrijven. Gebruik maximum 9 woorden voor de titel en niet meer dan 20 woorden voor de omschrijving van een web pagina, om binnen de limieten van de meeste zoekmachines te blijven.

Tip 4: Gebruik geen Flash, zeker niet voor de navigatie van de site. Flash kan niet gelezen worden door de zoekrobots, dus als u enkel Flash gebruikt voor de navigatie gaan uw pagina’s niet gevonden worden. Volledige Flash websites zijn ‘not done’ als u een goede rangschikking bij de zoekmachines wilt, omdat deze totaal niet leesbaar zijn voor de zoekrobots.

Tip 5: Denk twee keer na hoe u een afbeelding best gebruikt. Gebruik afbeeldingen die relevant zijn voor de tekst op een pagina. Gebruik de ‘alt’ omschrijving met relevante keywords die door de zoekrobots gelezen kan worden, aangezien deze een afbeelding niet kunnen lezen. Zorg dat uw afbeeldingen geöptimaliseerd zijn voor het web, waardoor een goede kwaliteit behouden blijft en het bestand toch kleiner wordt.

Tip 6: Gebruik niet enkel afbeeldingen in uw links of navigatie. Het is belangrijk om tekst te gebruiken in de interne links op uw website. Zoekrobots kunnen links met afbeeldingen wel volgen, maar hechten meer belang aan tekst links.

Tip 7: Vermijd het gebruik van frames. Sommige zoekmachines kunnen sites met frames helemaal niet indexeren. De zoekrobots die dit wel kunnen ondervinden meestal toch veel problemen en als een website met frames niet geöptimaliseerd is voor de zoekmachines, zal de site zelfs niet door deze zoekrobots kunnen geïndexeerd worden.

Tip 8: Gebruik geen tabellen voor uw site layout. Een layout met tabellen vereist zeer veel code, waardoor het percentage leesbare tekst op een pagina zakt. Er zijn zoekrobots die moeilijkheden ondervinden om door een site te navigeren als de navigatiestructuur te complex is. Gebruik CSS (Cascading Style Sheets) voor de layout van uw site.

Tip 9: Gebruik aparte Cascading Style Sheets en JavaScript bestanden om de pagina grootte te beperken en uw site sneller te doen laden. Bij gebruik van aparte bestanden moeten deze slechts één maal ingeladen worden en wordt daarna de cache van uw browser gebruikt voor de volgende pagina’s. Dit laat de zoekrobot toe om uw website sneller te indexeren, waardoor uw kans op een goede rangschikking verhoogt.

Tip 10: Gebruikt standaard HTML. Software zoals FrontPage of Dreamweaver zal vaak onnodige scripting toevoegen waardoor de pagina groter wordt en moeilijker te indexeren. Deze software voegt soms code toe die niet door de zoekmachines gelezen kan worden, waardoor de pagina en soms de hele website niet geïndexeerd kan worden. Als u toch dit soort software moet gebruiken, zorg er dan voor dat u een stevige kennis heeft van HTML zodat u die onnodige code kan vermijden of zelfs verwijderen.

Uw eigen website hoger in Google?
De zoekmachine specialisten van Local Internet zijn meer dan 10 jaar ervaren in het verbeteren van websites. We zijn op de hoogte van de hoogste eisen en meest belangrijke updates van Google. De afgelopen jaren hebben we de online positie van vele klanten zichtbaar verbeterd en leidde dit tot honderden nieuwe klanten voor hen. Bekijk hier hoe uw website beter gevonden kan worden!

Stuur ons een bericht

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Google, niet meer weg te denken

Google, niet meer weg te denken

In de digitale wereld van vandaag de dag, waar online marketing de koning is, is er één naam die boven alles uitsteekt: Google. Met zijn ongeëvenaarde zoekmachine die maar liefst 92% van de bevolking gebruikt, is Google de heilige graal voor bedrijven die online...

Sneller gevonden worden? Geen probleem

Sneller gevonden worden? Geen probleem

In de overweldigende en drukke digitale wereld van vandaag is het niet genoeg om alleen maar aanwezig te zijn op het web. Je moet opvallen tussen de gigantische massa van websites om de aandacht van je doelgroep te trekken. Voor websites met een beperkt aantal...

Waardevolle webhosting

Waardevolle webhosting

De wereld van webhosting wemelt van goedkope hostingpartijen die in eeuwige strijd staan tegenover kwalitatieve duurdere hostingpartijen staan. Anders gezegd: “Waarom is mijn website weer offline” tegenover “We hebben geen omkijken meer” In deze blog leggen we de...