Social Media

Wij richten u Social Media Pagina in met passie!

Facebook is een plek waar je kan informeren aan degenen die geïnteresseerd zijn, waar je mensen kan wijzen op leuke dingen. Alles bij elkaar. Op een site moeten ze alles zoeken en op twitter zijn 140 letters echt te weinig om datgene te vertellen wat je wilt. Je kan de huidige acties of vernieuwingen delen op de Wall waardoor iedereen ervan op de hoogte wordt gesteld. Ook is er een optie om bepaalde informatie alleen aan Fans te geven, zo kan je bepaalde acties aanbieden aan alleen Fans. Deze fans zullen dan weer op de hoogte worden gehouden en zullen hoogstwaarschijnlijk nieuwe klanten worden.

€ 75,- per Social Media Pagina

Naamloos-2   Wij richten uw Social Media Pagina compleet voor u in.

Naamloos-2   Benutten de volledige mogelijkheden om uw informatie te plaatsen

Naamloos-2   Uw huisstijl word geheel verwerkt in u Social Media Pagina

Naamloos-2   U krijgt ook tips, trucs en advies van ons over het beheren van uw Social Media Pagina 

Offerte aanvragen

10 redenen

Kort samengevat kunnen er 10 redenen voor bedrijven opgenoemd worden waarom het gebruik van social media van essentieel belang is.

  • 1. Vergroten naamsbekendheid: Door gebruik te maken van social media vergroot je de online aanwezigheid van je bedrijf. Door het bereik van je merk of product te vergroten, zullen consumenten jouw merk- of productnaam eerder herkennen en zal de naam top-of-mind blijven.
  • 2. Online reputatiemanagement: Met de komst van web 2.0. is het voor ondernemingen erg makkelijk geworden om op Internet te monitoren wat klanten van jouw merk vinden. Dit deel is erg belangrijk voor reputatiemanagement. Door social media te monitoren kun je als ondernemer snel reageren op reacties van (potentiële) klanten en negatieve feedback opvolgen. Ook is het aan te raden om concullega’s in de branche te monitoren en hiervan te leren.
  • 3. Stilstand is achteruitgang: In veel branches geldt: “stilstand is achteruitgang”. De komst van social media heeft de marketing voorgoed veranderd. Het Internet is onderhevig aan continue veranderingen en het is van belang om deze als bedrijf op te volgen. Social media is inmiddels volwassen aan het worden en als jouw bedrijf innovatief wil blijven ondernemen is aanwezigheid op social media een pré.
  • 4. Beïnvloeding koopgedrag: Het social media netwerk van consumenten heeft een aanzienlijke invloed op het koopgedrag. Consumenten die merken op social media volgen, kopen die producten vaker en bevelen deze vaker binnen het eigen netwerk aan.
  • 5. Word als expert gezien: Je bedrijfsprofiel/weblog is een uitgelezen kans om door de consument als expert te worden bestempeld. Via een profiel kun je consumenten op de hoogte houden van het laatste nieuws m.b.t. je bedrijf, maar ook van branche gerelateerd nieuws. Wanneer er op regelmatige basis relevante nieuwsartikelen worden gedeeld, gaat de consument jouw bedrijf als expert zien.
  • 6. Genereer website traffic: Het is goed om in geplaatste berichten een link te maken naar de corporate website van je onderneming. Door plaatsing van regelmatige updates met een link op bijvoorbeeld Twitter, Facebook of LinkedIn kun je via ‘clicks’ extra traffic op de corporate website genereren. Inkomende links zijn verder een erg belangrijke factor in de zoekmachine rankings.
  • 7. Invloed op zoekmachine rankings: Veel social media websites maken gebruik van no-follow tags. Dat wil zeggen dat zoekmachines ze niet volgen. Desondanks scoren social media websites vaak erg hoog in zoekmachines. Uit testen blijkt dat websites met een social-gedeelte in het linkprofiel (dus de no-follow linkjes) beter ranken dan websites zonder no-follow linkjes. Dit onderstreept het belang van een zogenaamd ‘natuurlijk’ linkprofiel. Als mensen het over je site hebben (en linken via social media) is dit een natuurlijk proces. Zoekmachines hechten veel waarde aan websites met een natuurlijk linkprofiel.
  • 8. Niche marketing: Met de komst van social media is niche marketing nog makkelijker geworden. Bedrijven kunnen via sociale platformen gericht zoeken op bijvoorbeeld demografische kenmerken en interesses. Ook leent social media zich uitstekend voor locatiegebonden diensten. ‘Location Based Services’ zijn met name geschikt voor bedrijven die hun klanten willen informeren over de specifieke mogelijkheden op de locatie waar de klant zich op dat moment bevindt.
  • 9. Werving nieuw talent: Inmiddels gebruikt ruim 24%  van de wereldbevolking social media om te zoeken naar banen, zo blijkt uit een onderzoek. In Nederland is online werving via social media kanalen tevens in opkomst. Gestandaardiseerde profielen zijn gemakkelijk te vergelijken en talenten met online profielen zijn beter te vinden door geautomatiseerde screeningtools.
  • 10. Input productontwikkeling: Door monitoring van social media kanalen krijg je tevens inzicht in de wensen van de klant. Deze input kan uitstekend ingezet worden voor het innoveren van je producten. Hoewel veel social media platvormen gratis zijn, vergt het wel tijd en energie om een succesvol plan op te zetten om de doelgroep te formuleren, te achterhalen waar deze doelgroep zich bevindt en de feedback te analyseren.
Social Media