Laatste nieuws

Google geeft mobiele website voorrang

Vanaf 21 april gaat Google mobiel vriendelijke websites voorrang geven in de zoekresultaten. In dit bericht leggen wij uit hoe ze dit doen en wat dit voor gevolgen heeft.

Waarom gaat Google mobiel vriendelijke websites voorrang geven?

Wanneer het gaat om het zoekgedrag op mobiele apparaten wil Google ervoor zorgen dat gebruikers de meest relevante en nieuwste zoekresultaten te zien krijgen, ongeacht of de informatie op mobiele apparaten goed zichtbaar is of niet. Dit kwam altijd naar voren uit verklaringen van Google.

Aangezien tegenwoordig meer mensen met mobiele apparaten toegang hebben tot het internet, moesten de algoritmes van Google aangepast worden. In het verleden zijn er updates geweest om te verzekeren of een website mobiel vriendelijk is op de meest gangbare mobiele apparaten. Google heeft het daarnaast ook makkelijker gemaakt voor hun gebruikers om het verschil te zien tussen mobiel vriendelijke websites en niet mobiel vriendelijke websites.

Wat gaat er veranderen?

Op donderdag 26 februari kondigde Google aan dat er twee belangrijke veranderingen aankomen om gebruikers te helpen met mobiel vriendelijke content:

Meer mobiel vriendelijke websites in de zoekresultaten

De belangrijkste wijziging die ongetwijfeld ook een impact gaat hebben op jouw branche is dat Google meer mobiel vriendelijke websites gaat tonen in de zoekresultaten. Was het voorheen nog zo dat Google dit alleen maar toonde in de vorm van een icoontje of met de tekst “Mobiel beschikbaar” vanaf 21 april gaat Google dus in de zoekresultaten voorkeur geven aan mobiel vriendelijke websites. Deze update wordt vanaf 21 april uitgerold in alle landen en voor alle talen. Het doel van Google is mobiele gebruikers consequent relevante en kwalitatief goede resultaten te tonen.

Google helpt websites te testen op mobielvriendelijkheid middels deze link https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/.

En nu? Wat moet ik doen?

Wanneer uw website mobiel vriendelijk is hoeft u niet direct actie te ondernemen gezien het feit dat u al klaar bent voor de aankomende update. Mocht u nog géén mobiel vriendelijke website hebben is het slim om de overweging te nemen om de website mobiel vriendelijk te maken. Wij adviseren om dan te kiezen voor een responsive design (een website die zich aanpast aan het apparaat) aangezien Google aparte mobiele websites minder vaak opneemt in de zoekresultaten. Dit komt doordat er verschil in content is tussen de desktop en mobiele variant.

Toekomstverwachting

Bovenstaande verandering zal in eerste instantie vooral van invloed zijn op mobiel zoekverkeer. Google heeft echter geen statement gemaakt dat dit ook daadwerkelijk het geval is. Naar alle waarschijnlijkheid gaat dit ook van invloed zijn op het algehele zoekverkeer. Mijn verwachting is dat de meeste partijen hier goed op voorbereid zijn aangezien de veranderingen niet helemaal nieuw zijn (Google heeft dit immers al eens eerder aangekondigd). Toch denk ik dat een aantal verouderde websites moeten overwegen over te stappen naar een responsive website. Alle websites bij Qpowr worden vanzelfsprekend responsive ontworpen en gebouwd.

Mocht u nog vragen hebben of heeft u hulp nodig uw website te beoordelen? Reageer op dit bericht of neem contact met ons op.

Stuur ons een bericht

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Google, niet meer weg te denken

Google, niet meer weg te denken

In de digitale wereld van vandaag de dag, waar online marketing de koning is, is er één naam die boven alles uitsteekt: Google. Met zijn ongeëvenaarde zoekmachine die maar liefst 92% van de bevolking gebruikt, is Google de heilige graal voor bedrijven die online...

Sneller gevonden worden? Geen probleem

Sneller gevonden worden? Geen probleem

In de overweldigende en drukke digitale wereld van vandaag is het niet genoeg om alleen maar aanwezig te zijn op het web. Je moet opvallen tussen de gigantische massa van websites om de aandacht van je doelgroep te trekken. Voor websites met een beperkt aantal...

Waardevolle webhosting

Waardevolle webhosting

De wereld van webhosting wemelt van goedkope hostingpartijen die in eeuwige strijd staan tegenover kwalitatieve duurdere hostingpartijen staan. Anders gezegd: “Waarom is mijn website weer offline” tegenover “We hebben geen omkijken meer” In deze blog leggen we de...